Categorii produse

Ventile pentru instalatii termice

Arata toate cele 11 produse

 • Ventile de amestec patru cai VRB

  Ventile de amestec cu 4 căi, seria VRB140

  Ventile de amestec cu 4 căi, seria VRB140 au fost proiectată pentru sistemele bivalente, de exemplu, acolo unde există două surse de căldură conectate în serie sau paralel. Cu un servoregulator Esbe, ventilele VRB140, asigură prioritatea între două surse de căldură. Pentru o bună operare manuală, rozeta de reglaj este anitderapantă şi are limitatoare la capetele cursei de 90. Scala de reglaj poate fi inversată şi rotită permiţând multe poziţii de montare. Datorită sistemului compact de cuplare a servomotorului pe ventil, ansamblul, are o stabilitate foarte bună. Marcarea cu simboluri distincte a celor 4 porturi minimizează riscul instalării eronate. Toate părţile componente sunt înlocuibile fără demontarea ventilului. Scurgeri 0,5% din kvs. Destinate doar pentru sisteme hidraulice închise.

  Fisa tehnica Detalii tehnice
 • Ventle de amestec trei cai VRG

  Ventile de amestec trei cai VRG seria 230

  Ventile de amestec trei cai VRG seria 230  reprezintă o gamă de ventile de amestec compacte, cu pierderi reduse, realizate dintr-un aliaj special de alamă DZR, care permite utilizarea ca ventil de comutaţie / derivaţie în aplicaţii cum ar fi: comutare agent termic de pe încălzire pe ACM, reglare de zonă, comutare agent termic solar între rezervor şi boiler, comutare sistem de pe încălzire pe răcire, pompe de căldură. Pentru o acționare manuală ușoară, ventilele sunt echipate cu rozetă antiderapantă și cu opritoare la un unghi de lucru de 90°. Scala de reglaj poate fi inversată şi rotită permiţând o mare varietate de poziţii de montaj. Toate componentele interne sunt înlocuibile, fără a fi necesară demontarea din instalaţie. Destinate doar pentru instalațiile cu circuite închise.

  Fisa tehnica Detalii tehnice
 • ventile de amestec manuale

  Ventile de amestec manuale

  Ventilele de amestec sunt folosite in aplicatii de incalzire si ventilatie. In urma amestecului dintre agentul de pe retur cu cel de pe tur rezulta temperatura dorita la iesirea din ventil. Amestecul se poate realiza manual sau cu ajutorul unui servomotor.

  Fisa tehnica

  Detalii tehnice
 • ventile de amestec electrice

  Ventile de amestec electrice

  Ventilele de amestec cu servomotoare sunt detinate utilizarii in aplicatii casnice sau industriale pentru automatizarea instalatiilor de incalzire sau ventilatie. Servomotoarele sunt reversibile si pot fi echipate cu contacte auxiliare ce sunt actionate de discuri cu came prin a caror ajustare se poate obtine un unghi de operare de 30º la 80º.

  Fisa tehnica

  Detalii tehnice
 • Alimentator automat VF 06

  Ventil combinat de încărcare a instalaţiei VF06

  Ventil combinat de încărcare a instalaţiei VF06 este o combinaţie între un reductor de presiune, o clapetă de reţinere şi un ventil de închidere. Aceste ventile sunt dedicate sistemelor de încălzire închise, permit o umplere simplă şi sigură a sistemului. Conform standardelor DIN se recomandă deconectarea sau închiderea ventilului după încărcarea sistemului. Opţional se poate monta un manometru. Model cu scaun echilibrat, dotat cu semi-olandez și rozetă cu scală gradată. Racorduri filetate interior și exterior la ambele capete.

  Fisa tehnica Detalii tehnice
 • ventile de derivatie

  Ventile de derivatie

  Acest tip de vane permit derivarea automata a fuidelor in instaltiile de incalzire.

  Fisa tehnica

  Detalii tehnice
 • Regulator debit V5005TY

  Regulator automat de debit si vana de control V5005TY

  Regulatoare automate de debit destinate instalaţiilor de ventilo-convectoare, tavane răcite,  sistemelor mici de încălzire sau răcire pentru realizarea reglajului automat al debitului şi control on/off sau proporțional. Fiecare regulator automat este echipat cu un limitator de debit maxim pentru a permite limitarea debitului şi echilibrarea sistemului controlat. V5005TY este o soluţie ce combină o vană de reglare cu un ventil de echilibrare automat care funcţionează independent de presiune. Pot funcţiona şi fără servomotor realizând doar echilibrarea automată a debitului independent de fluctuaţiile de presiune. Setarea se face foarte confortabil din exterior chiar cu servomotorul montat. Pentru funcționare optimă V5005TY necesită o presiune de pompare minimă, conform tabelului. Debitul continuu prin ventil crează un efect de autocurățare împiedicând depunerile.

  Fisa tehnica Detalii tehnice
 • Supapa de descarcare la supratemperatura STS 20S

  Supapa de descarcare la supratemperatura STS 20S

  Supapa de descarcare la supratemperatura STS 20S este destinată circuitelor de încălzire închise cu cazane pe combustibil solid şi cu o putere de maxim 95kW, acestea permit o exploatare simplă şi sigură  eliminând riscul supraîncălzirii. Când temperatura atinge valoarea setată de deschidere senzorul acţionează asupra ventilului, deschizându-l. Apa descărcată din instalaţie este înlocuită în cazan scăzând temperatura, prevenind supraîncălzirea acestuia. Pentru o siguranță sporită STS20S este prevăzut cu doi senzori de imersie încorporaţi în aceeaşi teacă.

  Fisa tehnica Detalii tehnice
 • Ventil echilibrare Kombi 2 plus

  Ventile de echilibrare Kombi 2 Plus

  Ventile de echilibrare Kombi 2 Plus sunt  ventile standard de echilibrare pentru returul instalaţiilor de încălzire sau climatizare, asigură măsurarea şi echilibrarea, închiderea, drenarea şi umplerea sistemului. Ventilele sunt dotate standard cu ştuţuri de măsură SafeCon™ pentru conectarea unui calculator de debit ce permite efectuarea măsurării şi a echilibrării sistemului.

  Fisa tehnica Detalii tehnice
 • Ventile de echilibrare Kombi F II

  Ventile de echilibrare Kombi F II

  Ventilele de echilibrare Kombi F II  sunt ventile de echilibrare standard cu flanşe. Se utilizează pentru echilibrarea hidraulică a sistemelor de încălzire cu apă fierbinte pompată şi în sistemele de climatizare; se montează pe returul instalaţiilor. Ventilele sunt dotate standard cu prize SafeCon™ de măsurare a presiunii înainte şi după ventil pentru efectuarea echilibrării.

  Fisa tehnica Detalii tehnice
 • Idroset-CF

  Debitmetru cu reglaj

  Debitmetrele cu reglaj  sunt echipamente destinate a calibra și regla debitul  din sistemele de distribuție.Datorită designului inovativ bazat pe noua tehnologie patentată, debitul poate fi ușor calibrat și citit fără a fi necesare niciun fel de scule sau aparate de măsură specializate. Aceste ventile îndeplinesc rolul de echipament de diagnoză instantanee și monitorizare a performanțelor sistemului funcție de debit.

  Fisa tehnica Detalii tehnice